Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
20 porcji
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 61
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 38
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9292
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 61
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 38
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9292
Składniki
Piekarnik nagrzać do 170 stopni C. Przygotować małą prostokątną foremkę o wymiarach ok. 20 cm x 24 cm (lub o podobnej powierzchni). Wyłożyć papierem do pieczenia.
Olej kokosowy lub masło roztopić, odstawić z ognia i dodać cukier, wymieszać. Przełożyć do miski (konsystencja masy będzie przypominała mokry piasek).
Dodać jajka i wymieszać rózgą do połączenia. Dodać mąkę migdałową, kakao oraz sól i wymieszać rózgą. Na koniec wymieszać z pokrojoną w kosteczki czekoladą lub dropsami.
Wylać masę do przygotowanej formy, ułożyć orzechy i piec przez 30 minut. Wyjąć z piekarnika i po kilku minutach można już kroić na kawałeczki.