Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, szybkie i proste. Bez dodatku cukru, na bazie mleka, śmietany a przede wszystkim brzoskwiń. Delikatna leciutka masa.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25860
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2986
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1384
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25860
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2986
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1384
Składniki
1.Herbatniki kruszymy łączymy z roztopionym masłem i układamy na dnie tortownicy.
2. Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 1 ½ szklanki gorącej wody. Natomiast żółte w dwóch szklankach wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. 3. Z brzoskwiń (dwie zostawiamy do dekoracji) odlewamy syrop (syrop zostawiamy) i blendujemy.
4. Schłodzone śmietany ubijamy mikserem, wlewamy mleko, dodajemy brzoskwinie, szklankę syropu z brzoskwiń oraz galaretki brzoskwiniowe, cały czas miksując.
5. Czekoladę drobno kroimy lub ścieramy na tarce o dużych oczach i łączymy z masą brzoskwiniową.
6. Masę wylewamy na herbatniki, układamy dowolnie pokrojone brzoskwinie i zalewamy żółtą galaretką. 7. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
8. Smacznego.