Do góry

Desery Przepis na:

Brzoskwiniowa Nutka

Brzoskwiniowa Nutka

Autor:

Przepisów i artykułów: 918 Ocena: 10697

Dodano:

Odsłon: 4629

Ciasto bez pieczenia, szybkie i proste. Bez dodatku cukru, na bazie mleka, śmietany a przede wszystkim brzoskwiń. Delikatna leciutka masa.

Składniki

  • Tortownica 24 cm x 24 cm
  • 2 żółte galaretki
  • 2 brzoskwiniowe galaretki
  • 3 śmietany po 200 ml 36%
  • 175 g herbatników kakaowych
  • ½ kostki masła
  • 1 szklanka mleka
  • Puszka 822 g brzoskwiń
  • 1 mleczna czekolada
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Brzoskwiniowa Nutka

Przygotowanie

  1. 1.Herbatniki kruszymy łączymy z roztopionym masłem i układamy na dnie tortownicy.

  2. 2. Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 1 ½ szklanki gorącej wody. Natomiast żółte w dwóch szklankach wody, odstawiamy do lekkiego stężenia.
    3. Z brzoskwiń (dwie zostawiamy do dekoracji) odlewamy syrop (syrop zostawiamy) i blendujemy.

  3. 4. Schłodzone śmietany ubijamy mikserem, wlewamy mleko, dodajemy brzoskwinie, szklankę syropu z brzoskwiń oraz galaretki brzoskwiniowe, cały czas miksując.

  4. 5. Czekoladę drobno kroimy lub ścieramy na tarce o dużych oczach i łączymy z masą brzoskwiniową.

  5. 6. Masę wylewamy na herbatniki, układamy dowolnie pokrojone brzoskwinie i zalewamy żółtą galaretką.
    7. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.

  6. 8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 30 stycznia 2020 Ciacho bez pieczenia, to coś dla mnie :) Pychotka, biorę talerzyk z zawartością rzecz jasna ;) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń