Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, szybkie i proste. Bez dodatku cukru, na bazie mleka, śmietany a przede wszystkim brzoskwiń. Delikatna leciutka masa.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424782
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10637
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336929
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4727
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424782
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10637
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336929
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4727
Składniki
1.Herbatniki kruszymy łączymy z roztopionym masłem i układamy na dnie tortownicy.
2. Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 1 ½ szklanki gorącej wody. Natomiast żółte w dwóch szklankach wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. 3. Z brzoskwiń (dwie zostawiamy do dekoracji) odlewamy syrop (syrop zostawiamy) i blendujemy.
4. Schłodzone śmietany ubijamy mikserem, wlewamy mleko, dodajemy brzoskwinie, szklankę syropu z brzoskwiń oraz galaretki brzoskwiniowe, cały czas miksując.
5. Czekoladę drobno kroimy lub ścieramy na tarce o dużych oczach i łączymy z masą brzoskwiniową.
6. Masę wylewamy na herbatniki, układamy dowolnie pokrojone brzoskwinie i zalewamy żółtą galaretką. 7. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
8. Smacznego.