Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, szybkie i proste. Bez dodatku cukru, na bazie mleka, śmietany a przede wszystkim brzoskwiń. Delikatna leciutka masa.
1.Herbatniki kruszymy łączymy z roztopionym masłem i układamy na dnie tortownicy.
2. Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 1 ½ szklanki gorącej wody. Natomiast żółte w dwóch szklankach wody, odstawiamy do lekkiego stężenia.
3. Z brzoskwiń (dwie zostawiamy do dekoracji) odlewamy syrop (syrop zostawiamy) i blendujemy.
4. Schłodzone śmietany ubijamy mikserem, wlewamy mleko, dodajemy brzoskwinie, szklankę syropu z brzoskwiń oraz galaretki brzoskwiniowe, cały czas miksując.
5. Czekoladę drobno kroimy lub ścieramy na tarce o dużych oczach i łączymy z masą brzoskwiniową.
6. Masę wylewamy na herbatniki, układamy dowolnie pokrojone brzoskwinie i zalewamy żółtą galaretką.
7. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
8. Smacznego.
Kwiatostan lipy łagodzi skurcze i bóle, pobudza wydzielanie soku żołądkowego,...
Odsłon: 21474
Domowa bułka tarta to efekt gospodarności /a może oszczędności/ gospodyni. Za...
Odsłon: 1800
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 442
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 156
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 98
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 2045
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 430
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 442
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 156
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 98
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 2045
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 430
Składniki
1.Herbatniki kruszymy łączymy z roztopionym masłem i układamy na dnie tortownicy.
2. Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 1 ½ szklanki gorącej wody. Natomiast żółte w dwóch szklankach wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. 3. Z brzoskwiń (dwie zostawiamy do dekoracji) odlewamy syrop (syrop zostawiamy) i blendujemy.
4. Schłodzone śmietany ubijamy mikserem, wlewamy mleko, dodajemy brzoskwinie, szklankę syropu z brzoskwiń oraz galaretki brzoskwiniowe, cały czas miksując.
5. Czekoladę drobno kroimy lub ścieramy na tarce o dużych oczach i łączymy z masą brzoskwiniową.
6. Masę wylewamy na herbatniki, układamy dowolnie pokrojone brzoskwinie i zalewamy żółtą galaretką. 7. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
8. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Jagodzianki
Desery
Grillowany ananas z karmelem z chili.
Desery
Ciasto z kremem i truskawkami
Desery
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Jagodzianki
Puszyste, delikatnie słodkie drożdżowe bułeczki, to smak na który się czeka c...
Odsłon: 26
Grillowany ananas z karmelem z chili.
Dziś przedstawiam Wam szybki i zaskakujący deser a jest nim grillowany ananas...
Odsłon: 45