Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki idealne na śniadanie.
Tortownicę o średnicy ok. 26 cm wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą.
Drożdże suche mieszamy z mąką, natomiast ze świeżymi najpierw robimy rozczyn. Jajko łączymy razem z mlekiem, cukrem i skórką otartą z cytryny. Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy mleko z jajkiem, dodajemy masło, sól i wyrabiamy do momentu, aż ciasto będzie elastyczne. Odstawiamy i przykrywamy do podwojenia objętości w ciepłe miejsce (na około 1,5 godziny).
Po tym czasie ciasto krótko wyrabiamy i dzielimy na 50 - 55 gramowe części. Z każdej części zrobić kulkę, którą rozpłaszczyć w dłoni (lub rozwałkować), na środek nakładać łyżeczkę nadzienia i skleić. Układać blisko siebie w tortownicy (powinny się stykać). Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Przed pieczeniem smarujemy roztopionym masłem. Pieczemy w temp. 180ºC przez około 25 - 27 minut. Smacznego
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7180
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 194
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15390
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 648
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7180
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 194
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15390
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 648
Składniki
Tortownicę o średnicy ok. 26 cm wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Drożdże suche mieszamy z mąką, natomiast ze świeżymi najpierw robimy rozczyn. Jajko łączymy razem z mlekiem, cukrem i skórką otartą z cytryny. Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy mleko z jajkiem, dodajemy masło, sól i wyrabiamy do momentu, aż ciasto będzie elastyczne. Odstawiamy i przykrywamy do podwojenia objętości w ciepłe miejsce (na około 1,5 godziny). Po tym czasie ciasto krótko wyrabiamy i dzielimy na 50 - 55 gramowe części. Z każdej części zrobić kulkę, którą rozpłaszczyć w dłoni (lub rozwałkować), na środek nakładać łyżeczkę nadzienia i skleić. Układać blisko siebie w tortownicy (powinny się stykać). Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Przed pieczeniem smarujemy roztopionym masłem. Pieczemy w temp. 180ºC przez około 25 - 27 minut. Smacznego
Przepisy Desery
Desery
Warstwowy koktajl owocowy
Desery
Torcik arbuzowy
Desery
Ciasto marchewkowe
Desery
Rolada biszkoptowa z kremem brzoskwiniowym
Warstwowy koktajl owocowy
Koktajl owocowy gości na naszym stole prawie codziennie. Dziś jego odsłona wa...
Odsłon: 129
Torcik arbuzowy
Polecam smaczny torcik arbuzowy , bardzo dobry na upalne dni. Radość dla dzi...
Odsłon: 126