Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budyń jaglany można zjeść na śniadanie lub jako deser. Jeśli dodamy więcej płynu może powstać koktajl jaglany. Mój pachnie pomarańczą i rokitnikiem, który nie jest obowiązkowy.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3885
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414971
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2429
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3885
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414971
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2429
Składniki
Kaszę sparzyć wrzątkiem, przełożyć do garnka zalać 1 1/2 szklanki wody (lub dodać ulubiony napój roślinny np. ryżowy, owsiany), gotować 15 minut. Do ugotowanej kaszy wlać sok pomarańczowy, skórkę z pomarańczy i dodać pure z dyni oraz cynamon. Wlać syrop klonowy. Dobrze zmiksować. Przełożyć do naczyń. Wierzch posypać posiekanymi orzechami, cząstką pomarańczy i skórką z pomarańczy.