Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budyń jaglany można zjeść na śniadanie lub jako deser. Jeśli dodamy więcej płynu może powstać koktajl jaglany. Mój pachnie pomarańczą i rokitnikiem, który nie jest obowiązkowy.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 273
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3292
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1843
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3568
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29332
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 273
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3292
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1843
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3568
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29332
Składniki
Kaszę sparzyć wrzątkiem, przełożyć do garnka zalać 1 1/2 szklanki wody (lub dodać ulubiony napój roślinny np. ryżowy, owsiany), gotować 15 minut. Do ugotowanej kaszy wlać sok pomarańczowy, skórkę z pomarańczy i dodać pure z dyni oraz cynamon. Wlać syrop klonowy. Dobrze zmiksować. Przełożyć do naczyń. Wierzch posypać posiekanymi orzechami, cząstką pomarańczy i skórką z pomarańczy.