Do góry

Desery Przepis na:

Budyń jaglany z truskawkami

Budyń jaglany z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 237 Ocena: 1562

Dodano:

Odsłon: 2064

Niezwykle sycący oraz pełnowartościowy deser z kaszy jaglanej.

Składniki

  • 120 g kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleka (lub wody/napoju)
  • 300 g truskawek
  • 100 g twarogu chudego
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • dosłodzić wedle uznania
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem i gotujemy.

  2. Do ugotowanej kaszy i lekko przestudzonej dodajemy truskawki pokrojone na pół, twaróg, dosładzamy wedle uznania i blendujemy na gładki mus.

  3. Przelewamy do naczynia, posypujemy wiórkami kokosowymi i układamy parę truskawek na wierzch.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń