Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze się taki nie narodził żeby mu nie smakowały ;)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Białka ubić mikserem ze szczyptą soli na bardzo sztywno, wsypać budyń, cukier wanilinowy, cukier, mąkę, dodać żóltka, wlać mleko i mikserem połączyć składniki.
Jabłka powinny być bardzo cienko pokrojone. Jabłka obrać ze skórki, pokroić na cienkie kawałeczki, wsypać do ciasta i łyżką wymieszać.
Olej rzepakowy musi być bardzo mocno rozgrzany. Na bardzo gorącym oleju smażyć nie duże porcje placuszków na złocisto z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy a potem na talerz.
Placuszki są również smaczne bez jabłek.