Do góry

Desery Przepis na:

Budyniowe Racuchy

Budyniowe Racuchy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1102 Ocena: 13701

Dodano:

Odsłon: 89157

Szybki sposób na coś słodkiego do kawy.

Składniki

  • 20 łyżek mąki pszennej
  • 4 całe jajka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 szklanka mleka
  • Olej do smażenia
  • Cukier puder do posypki
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Budyniowe Racuchy

Przygotowanie

  1. 1. Mąkę wsypujemy do miski, wbijamy jajka, dodajemy cukier puder, proszę do pieczenia, budyń, mieszając stopniowo wlewamy mleko.

  2. 2. Olej rozgrzewamy na głębokiej patelni i nakładamy ciasto łyżeczką.

  3. 3. Po usmażeniu studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
    4. Gotowe.
    5. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń