Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulepszona wersja budyniowca cytrynowego-inspirowana pomysłem irmy, mojej imienniczki:)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 337
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11133
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3774
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1298
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 337
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11133
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3774
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1298
Składniki
Blachę 23/35 cm smarujemy margaryna dokładnie i wykładamy warstwę herbatników.Gotujemy budyń wg przepisu na opakowaniu w 1,5 litra mleka.Po zdjęciu z ognia dodajemy 3 żółtka, dokładnie mieszamy,następnie wsypujemy 3 galaretki brzoskwiniowe i również dokładnie mieszamy. Gorącą masę wykładamy na herbatniki, wyrównujemy i przykrywamy drugą warstwą herbatników lekko dociskając.Zostawiamy do dokładnego wystygnięcia
Żelatynę moczymy w małej ilości zimnej wody, następnie rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. Zostawiamy do wystygnięcia. Brzoskwinie dokładnie odsączamy i kroimy w kostkę.3 żółtka miksujemy na jasną pulchną masę z 3 łyżkami cukru pudru.Następnie dodajemy serek mascarpone i miksujemy.Na koniec dodajemy przestudzoną żelatynę.Wylewamy na placek.Na jeszcze nie zastygniętą warstwę serkową wykładamy kostki brzoskwiń by lekko się zatopiły.Wstawiamy do lodówki aby masa zastygła.Gdy zastygnie wylewamy lekko tężejącą galaretkę brzoskwiniową rozrobioną w 1,5 szklanki wody.Placek najlepiej przechowywać w lodówce.