Do góry

Desery Przepis na:

Bułeczki drożdżowe z truskawkami i serem

Bułeczki drożdżowe z truskawkami i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 239 Ocena: 1635

Dodano:

Odsłon: 181

Bułeczki drożdżowe z truskawkami i serem o świetna propozycja na podwieczorek. Polecam wypróbowanie przepisu.

Składniki

  • 4 szklanki mąki pszennej,
  • 100 g cukru,
  • 20 g drożdży,
  • 2 jajka,
  • 1 szklanka mleka,
  • 100 g masła.
  • Nadzienie;
  • 500 g sera twarogowego,
  • 3 łyżki cukru,
  • 3 łyżki śmietany 18%,
  • Około 300 g truskawek,
  • Po łyżeczce wiórek kokosowych i cukru na każdą bułeczkę.
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bułeczki drożdżowe z truskawkami i serem

Przygotowanie

  1. Do miski wkruszamy drożdże, dodajemy cukier i ciepłe mleko. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy jajka i mąkę. Zagniatamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec dodajemy rozpuszczone masło i ponowienie zagniatamy. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.

  2. Ser twarogowy mieszamy ze śmietaną i cukrem. Truskawki myjemy i kroimy na pół.

  3. Z ciasta rwiemy kawałki, formujemy kulki.

    Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Układamy kuleczki, spłaszczamy. Wykładamy po łyżce masy twarogowej i układamy truskawki. Posypujemy wiórkami kokosowymi i cukrem.

    Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń