Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki drożdżowe z truskawkami i serem o świetna propozycja na podwieczorek. Polecam wypróbowanie przepisu.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1328
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2937
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1028
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1795
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1328
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2937
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1028
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1795
Składniki
Do miski wkruszamy drożdże, dodajemy cukier i ciepłe mleko. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy jajka i mąkę. Zagniatamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec dodajemy rozpuszczone masło i ponowienie zagniatamy. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Ser twarogowy mieszamy ze śmietaną i cukrem. Truskawki myjemy i kroimy na pół.
Z ciasta rwiemy kawałki, formujemy kulki. Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Układamy kuleczki, spłaszczamy. Wykładamy po łyżce masy twarogowej i układamy truskawki. Posypujemy wiórkami kokosowymi i cukrem. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)