Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe bułeczki z dodatkiem puree z dyni hokkaido. Przepis pochodzi z 437. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3866
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3634
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 447
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3866
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3634
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 447
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Zrobić dołeczek. Wkruszyć drożdże, dodać cukier, wlać ciepłe mleko. Delikatnie zamieszać, przykryć i zostawić w cieple na 15-20 minut.
Po tym czasie dodać purée z dyni (wystarczy ją upiec i zmiksować, Hokkaido nie trzeba obierać). Wybić jajko. Przyprawić imbirem, cynamonem i solą. Wlać roztopione masło, dodać skórkę otartą z pomarańczy. Wyrobić. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.
Po 1 ½ godziny ciasto przełożyć na posypaną mąką stolnicę. Zagnieść. Ulepić 12 bułeczek. Ułożyć na blasze piekarnikowej z papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 30 st. C. Gdy bułeczki urosną podnieść temp. do 180 st. C i piec przez 20-25 minut.
Wystudzić i polukrować. Podawać z konfiturą z pomarańczy.