Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla wielbicieli słodkiego cappuccino
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 885
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2760
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3267
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 885
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2760
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3267
Składniki
Białka ubić na sztywno, dalej ubijając dodawać stopniowo cukier następnie żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Formę do pieczenia (u mnie 24x24cm) wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Na formę wylać ciasto. Piec ok 30 minut w temp 170-180 stopni. Wystudzić.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do ostygnięcia. W tym czasie jajko utrzeć dokładnie z cukrem pudrem, stopniowo dodawać masło. Kiedy masa będzie gładka dodawać na przemian mleko w proszku i serki homogenizowane. Na końcu dodać żelatynę. Upieczony biszkopt pozostawić w formie, nasączyć go lekko cappuccino. Na biszkopt wyłożyć połowę masy. Herbatniki namaczać w cappuccino i ułożyć na masie, przykryć pozostałą warstwą kremu. Wierzch ciasta posypać cappuccino. Wstawić na godzinę do lodówki.