Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla wielbicieli słodkiego cappuccino
Białka ubić na sztywno, dalej ubijając dodawać stopniowo cukier następnie żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Formę do pieczenia (u mnie 24x24cm) wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Na formę wylać ciasto. Piec ok 30 minut w temp 170-180 stopni. Wystudzić.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do ostygnięcia. W tym czasie jajko utrzeć dokładnie z cukrem pudrem, stopniowo dodawać masło. Kiedy masa będzie gładka dodawać na przemian mleko w proszku i serki homogenizowane. Na końcu dodać żelatynę.
Upieczony biszkopt pozostawić w formie, nasączyć go lekko cappuccino. Na biszkopt wyłożyć połowę masy. Herbatniki namaczać w cappuccino i ułożyć na masie, przykryć pozostałą warstwą kremu. Wierzch ciasta posypać cappuccino. Wstawić na godzinę do lodówki.
Jest to ciasto na biszkoptach, masa o delikatnym smaku kawy, z serkami homoge...
Odsłon: 14482
Lekkie ciasto cappuccino na biszkoptach.Biszkopty przełożone kremem i polane...
Odsłon: 7630
Czasem do obiadu podaję kiszonego ogórka – tak prosto ze słoika, ale znacznie...
Odsłon: 8566
Witajcie. Dziś przygotowałam prostą i szybką w przygotowaniu sałatkę warstwow...
Odsłon: 21341
Lekka, aromatyczna i pożywna zupa z kapustą Pak Choi, jajkiem i makaronem. Je...
Odsłon: 108
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 69
Odświętne ciasto na niedzielę jest długotrwałe w przygotowaniu, choć wcale ni...
Odsłon: 200
Czasem do obiadu podaję kiszonego ogórka – tak prosto ze słoika, ale znacznie...
Odsłon: 8566
Witajcie. Dziś przygotowałam prostą i szybką w przygotowaniu sałatkę warstwow...
Odsłon: 21341
Lekka, aromatyczna i pożywna zupa z kapustą Pak Choi, jajkiem i makaronem. Je...
Odsłon: 108
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 69
Odświętne ciasto na niedzielę jest długotrwałe w przygotowaniu, choć wcale ni...
Odsłon: 200
Składniki
Białka ubić na sztywno, dalej ubijając dodawać stopniowo cukier następnie żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Formę do pieczenia (u mnie 24x24cm) wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Na formę wylać ciasto. Piec ok 30 minut w temp 170-180 stopni. Wystudzić.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do ostygnięcia. W tym czasie jajko utrzeć dokładnie z cukrem pudrem, stopniowo dodawać masło. Kiedy masa będzie gładka dodawać na przemian mleko w proszku i serki homogenizowane. Na końcu dodać żelatynę. Upieczony biszkopt pozostawić w formie, nasączyć go lekko cappuccino. Na biszkopt wyłożyć połowę masy. Herbatniki namaczać w cappuccino i ułożyć na masie, przykryć pozostałą warstwą kremu. Wierzch ciasta posypać cappuccino. Wstawić na godzinę do lodówki.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto ucierane z truskawkami
Desery
Tarta z rabarbarem i bezą
Desery
Rabarbarotka
Desery
Odświętne ciasto na niedzielę
Ciasto ucierane z truskawkami
Ciasto ucierane należy do najprostszych w realizacji. Właściwie nie ma prawa...
Odsłon: 23
Tarta z rabarbarem i bezą
Tarta z rabarbarem i bezą to bardzo ciekawe połączenie kruchego ciasta, słodk...
Odsłon: 20