Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla wielbicieli słodkiego cappuccino
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1030
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 952
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12832
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1030
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 952
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12832
Składniki
Białka ubić na sztywno, dalej ubijając dodawać stopniowo cukier następnie żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Formę do pieczenia (u mnie 24x24cm) wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Na formę wylać ciasto. Piec ok 30 minut w temp 170-180 stopni. Wystudzić.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do ostygnięcia. W tym czasie jajko utrzeć dokładnie z cukrem pudrem, stopniowo dodawać masło. Kiedy masa będzie gładka dodawać na przemian mleko w proszku i serki homogenizowane. Na końcu dodać żelatynę. Upieczony biszkopt pozostawić w formie, nasączyć go lekko cappuccino. Na biszkopt wyłożyć połowę masy. Herbatniki namaczać w cappuccino i ułożyć na masie, przykryć pozostałą warstwą kremu. Wierzch ciasta posypać cappuccino. Wstawić na godzinę do lodówki.