Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla wielbicieli słodkiego cappuccino
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3807
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41964
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 452
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 260
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 395
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3807
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41964
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 452
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 260
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 395
Składniki
Białka ubić na sztywno, dalej ubijając dodawać stopniowo cukier następnie żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Formę do pieczenia (u mnie 24x24cm) wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Na formę wylać ciasto. Piec ok 30 minut w temp 170-180 stopni. Wystudzić.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do ostygnięcia. W tym czasie jajko utrzeć dokładnie z cukrem pudrem, stopniowo dodawać masło. Kiedy masa będzie gładka dodawać na przemian mleko w proszku i serki homogenizowane. Na końcu dodać żelatynę. Upieczony biszkopt pozostawić w formie, nasączyć go lekko cappuccino. Na biszkopt wyłożyć połowę masy. Herbatniki namaczać w cappuccino i ułożyć na masie, przykryć pozostałą warstwą kremu. Wierzch ciasta posypać cappuccino. Wstawić na godzinę do lodówki.