Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mocno kawowe placuszki.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10760
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6192
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5366
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13094
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4836
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10760
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6192
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5366
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13094
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4836
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier, sól oraz kawę i wszystko mieszamy. Robimy lekkie wgłębienie i dodajemy jajko, mleko oraz masło i miksujemy na gładką masę. Smażymy na lekko rozgrzanej patelni teflonowej nieduże placuszki i czekamy, aż na powierzchni pojawią się bąbelki powietrza następnie przekładamy na drugą stronę. Wszystkie składniki na syrop przekładamy do garnuszka i gotujemy na średnim ogniu do momentu lekkiego zgęstnienia. Polewamy placuszki i dekorujemy ubitą śmietaną.