Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasteczka do wytrawnego białego wina.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7872
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1089
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13635
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7872
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1089
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13635
Składniki
Wykonanie: Mąkę wsypać do miski, dodać posiekaną margarynę, żółtka, mak, ocet, sodę oczyszczoną, sól do smaku i zarobić ciasto.
Następnie dodać posiekaną drobno cebulę i dokładnie jeszcze raz wyrobić ciasto. Rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i literatką wycinać krążki.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni, piec 20 minut. Podawać do wytrawnego białego wina.