Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser popularny w Turcji. Potrzebne jest tylko kilka składników.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19255
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13043
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1693
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232129
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19255
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13043
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1693
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232129
Składniki
2 szklanki mąki prażyć na suchej patelni i małym ogniu przez ok. 15-20 minut. Masło rozpuścić. Wlać do mąki. Dokładnie wymieszać. Dodać cukier puder i mieszać aż powstanie konsystencja mokrego piasku. Aby wzbogacić smak, można dodać trochę zmielonych orzechów lub kilka kropel aromatu, np. migdałowego. Przełożyć do pojemnika wyłożonego papierem do pieczenia. Wyrównać i docisnąć. Od razu pokroić na kostki. Gdy ostygnie, włożyć do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie wyjąć kostki z pojemnika. Czekoladę rozpuścić z masłem. Każdą kostkę zanurzać do połowy w czekoladzie. Odkładać na papier do pieczenia. Gdy czekolada zastygnie, deser będzie gotowy.