Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser popularny w Turcji. Potrzebne jest tylko kilka składników.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40641
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1027
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 255
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3360
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40641
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1027
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 255
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3360
Składniki
2 szklanki mąki prażyć na suchej patelni i małym ogniu przez ok. 15-20 minut. Masło rozpuścić. Wlać do mąki. Dokładnie wymieszać. Dodać cukier puder i mieszać aż powstanie konsystencja mokrego piasku. Aby wzbogacić smak, można dodać trochę zmielonych orzechów lub kilka kropel aromatu, np. migdałowego. Przełożyć do pojemnika wyłożonego papierem do pieczenia. Wyrównać i docisnąć. Od razu pokroić na kostki. Gdy ostygnie, włożyć do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie wyjąć kostki z pojemnika. Czekoladę rozpuścić z masłem. Każdą kostkę zanurzać do połowy w czekoladzie. Odkładać na papier do pieczenia. Gdy czekolada zastygnie, deser będzie gotowy.