Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser popularny w Turcji. Potrzebne jest tylko kilka składników.
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 118
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 54
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 98
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 118
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 54
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 98
Składniki
2 szklanki mąki prażyć na suchej patelni i małym ogniu przez ok. 15-20 minut. Masło rozpuścić. Wlać do mąki. Dokładnie wymieszać. Dodać cukier puder i mieszać aż powstanie konsystencja mokrego piasku. Aby wzbogacić smak, można dodać trochę zmielonych orzechów lub kilka kropel aromatu, np. migdałowego. Przełożyć do pojemnika wyłożonego papierem do pieczenia. Wyrównać i docisnąć. Od razu pokroić na kostki. Gdy ostygnie, włożyć do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie wyjąć kostki z pojemnika. Czekoladę rozpuścić z masłem. Każdą kostkę zanurzać do połowy w czekoladzie. Odkładać na papier do pieczenia. Gdy czekolada zastygnie, deser będzie gotowy.