Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka przekąska w postaci chałwy na bazie słonecznika. Dodałam do niej żurawinę - wyszło bardzo oryginalnie i smacznie :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1261
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5785
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8814
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18390
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1261
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5785
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8814
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18390
Składniki
Słonecznik prażymy przez chwilę na suchej patelni (mieszając co jakiś czas, by się nie przypalił). Studzimy. Wystudzony słonecznik razem z żurawiną umieszczamy w malakserze i rozdrabniamy (można rozdrobnić na jednolitą pastę lub tak jak ja pozostawiając drobinki, to kwestia gustu). Do utworzonej masy dodajemy miód i dokładnie mieszamy. Dzielimy na dwie części i formujemy dowolny kształt. Zawinięte w folię spożywczą chałwy schładzamy w lodówce.