Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka przekąska w postaci chałwy na bazie słonecznika. Dodałam do niej żurawinę - wyszło bardzo oryginalnie i smacznie :)
Smaczne danie :)
Odsłon: 91
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4269
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 52
Pyszne, chrupiące ciasteczka bez dodatku mąki. Są bardzo sycące dzięki dodatk...
Odsłon: 72
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1711
Smaczne danie :)
Odsłon: 91
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4269
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 52
Pyszne, chrupiące ciasteczka bez dodatku mąki. Są bardzo sycące dzięki dodatk...
Odsłon: 72
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1711
Składniki
Słonecznik prażymy przez chwilę na suchej patelni (mieszając co jakiś czas, by się nie przypalił). Studzimy. Wystudzony słonecznik razem z żurawiną umieszczamy w malakserze i rozdrabniamy (można rozdrobnić na jednolitą pastę lub tak jak ja pozostawiając drobinki, to kwestia gustu). Do utworzonej masy dodajemy miód i dokładnie mieszamy. Dzielimy na dwie części i formujemy dowolny kształt. Zawinięte w folię spożywczą chałwy schładzamy w lodówce.