Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka przekąska w postaci chałwy na bazie słonecznika. Dodałam do niej żurawinę - wyszło bardzo oryginalnie i smacznie :)
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 255
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 534
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1211
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1096
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 1995
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 255
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 534
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1211
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1096
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 1995
Składniki
Słonecznik prażymy przez chwilę na suchej patelni (mieszając co jakiś czas, by się nie przypalił). Studzimy. Wystudzony słonecznik razem z żurawiną umieszczamy w malakserze i rozdrabniamy (można rozdrobnić na jednolitą pastę lub tak jak ja pozostawiając drobinki, to kwestia gustu). Do utworzonej masy dodajemy miód i dokładnie mieszamy. Dzielimy na dwie części i formujemy dowolny kształt. Zawinięte w folię spożywczą chałwy schładzamy w lodówce.