Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka przekąska w postaci chałwy na bazie słonecznika. Dodałam do niej żurawinę - wyszło bardzo oryginalnie i smacznie :)
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 458
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 217
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 458
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 217
Przepis dnia
Składniki
Słonecznik prażymy przez chwilę na suchej patelni (mieszając co jakiś czas, by się nie przypalił). Studzimy. Wystudzony słonecznik razem z żurawiną umieszczamy w malakserze i rozdrabniamy (można rozdrobnić na jednolitą pastę lub tak jak ja pozostawiając drobinki, to kwestia gustu). Do utworzonej masy dodajemy miód i dokładnie mieszamy. Dzielimy na dwie części i formujemy dowolny kształt. Zawinięte w folię spożywczą chałwy schładzamy w lodówce.