Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 286
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3192
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3814
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1315
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 286
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3192
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3814
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1315
Składniki
Z mleka, śmietany i jaj ugotowac twaróg. Osączyc i ostudzic.
Utrzec masło z cukrem, dodawac twaróg po łyżce, ucierac. Podzielic na 2 części i do jednej dodac kakao.
Herbatniki (1/4 porcji)(przez sekundę można zanurzyc w mleku lub serwatce) układac 3 w poziomie na celofanie lub folii aluminiowej. Wyłożyc na nie pół porcji białej masy.
Na białą masę ułożyc herbatniki po 3 pionowo. Wyłożyc na nie pół masy kakaowej. Złożyc w trójkąt. Polac polewą czekoladową i schłodzic. Podawac następnego dnia. Dla wzbogacenia smaku można nadziac wisienkami.
Po prostu pyszne! Świetne na święta. Smacznego.