Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 793
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 319
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 79
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 793
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 319
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 79
Składniki
Z mleka, śmietany i jaj ugotowac twaróg. Osączyc i ostudzic.
Utrzec masło z cukrem, dodawac twaróg po łyżce, ucierac. Podzielic na 2 części i do jednej dodac kakao.
Herbatniki (1/4 porcji)(przez sekundę można zanurzyc w mleku lub serwatce) układac 3 w poziomie na celofanie lub folii aluminiowej. Wyłożyc na nie pół porcji białej masy.
Na białą masę ułożyc herbatniki po 3 pionowo. Wyłożyc na nie pół masy kakaowej. Złożyc w trójkąt. Polac polewą czekoladową i schłodzic. Podawac następnego dnia. Dla wzbogacenia smaku można nadziac wisienkami.
Po prostu pyszne! Świetne na święta. Smacznego.