Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34153
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34153
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Z mleka, śmietany i jaj ugotowac twaróg. Osączyc i ostudzic.
Utrzec masło z cukrem, dodawac twaróg po łyżce, ucierac. Podzielic na 2 części i do jednej dodac kakao.
Herbatniki (1/4 porcji)(przez sekundę można zanurzyc w mleku lub serwatce) układac 3 w poziomie na celofanie lub folii aluminiowej. Wyłożyc na nie pół porcji białej masy.
Na białą masę ułożyc herbatniki po 3 pionowo. Wyłożyc na nie pół masy kakaowej. Złożyc w trójkąt. Polac polewą czekoladową i schłodzic. Podawac następnego dnia. Dla wzbogacenia smaku można nadziac wisienkami.
Po prostu pyszne! Świetne na święta. Smacznego.