Desery Przepis na:
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Z mleka, śmietany i jaj ugotowac twaróg. Osączyc i ostudzic.
Utrzec masło z cukrem, dodawac twaróg po łyżce, ucierac. Podzielic na 2 części i do jednej dodac kakao.
Herbatniki (1/4 porcji)(przez sekundę można zanurzyc w mleku lub serwatce) układac 3 w poziomie na celofanie lub folii aluminiowej. Wyłożyc na nie pół porcji białej masy.
Na białą masę ułożyc herbatniki po 3 pionowo. Wyłożyc na nie pół masy kakaowej. Złożyc w trójkąt. Polac polewą czekoladową i schłodzic. Podawac następnego dnia. Dla wzbogacenia smaku można nadziac wisienkami.
Po prostu pyszne! Świetne na święta. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Laszka 25 marca 2009Zgłoś do usunięcia
Brzmi fajnie, ale nie mogę sobie wyobrazić, jak się układa te herbatniki i składa je w trójkąt ;P2 Kto głosował? | Odpowiedz