Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niech was nie zwiedzie nazwa, to ciasto, wilgotne, mięsiste, niezwykle aromatyczne... zakochałam się w nim :-)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2285
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1296
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2285
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1296
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Składniki
Wymieszać roztopione masło z rozgniecionymi bananami. Dodać cukier, roztrzepane jajko, przyprawę. Na końcu mąkę wymieszaną z sodą i szczypta soli. Wymieszać. Piec przez godzinę czasu w piekarniku nagrzanym do 170°C, w formie keksówce o wymiarach 10 x 20 cm. Banany rozgniatamy widelcem, nie używamy miksera. Nie żałujemy bakalii, u mnie to żurawina, orzechy, śliwki suszone przepis z http://simplyrecipes.com/recipes/banana_bread/ + moje modyfikacje