Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już wcześniej robiłam chlebek bananowy z bardzo dobrym skutkiem, a raczej smacznym. Ale tym razem też przygotowałam chlebek bananowy, tyle, że w wersji FIT i muszę przyznać równie dobrej. Aby troszkę osłodzić, sam wierzch chlebka posmarowałam domową marmoladą morelową.
Nastawiamy piekarnik na 180°C.
Zaczynamy od zrobienia substytutu jajka, czyli nasionka chia zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut, aby zrobiła się galaretka.
Do większej miski dodajemy rozgniecione banany, galaretkowate nasionka chia, cynamon, olej kokosowy i mąkę.
Delikatnie wszystko wymieszać i wylać masę do foremki, wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 50 minut, ale na 10 minut przed końcem pieczenia, posmarować wierzch chlebka marmoladą morelową.
Ciasto jest gotowe, gdy sprawdzając je patyczkiem, będzie on suchy.
Bardzo prosty do wykonania przepis. Przepis znalazłam na kartce ze starego ka...
Odsłon: 389
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 19
Jak zatrzymać smaki lata i móc cieszyć się nimi nawet wtedy, kiedy na dworze...
Odsłon: 5147
Dziś mam dla Was pomysł na szybki i prosty w przygotowaniu obiad. Zapiekany...
Odsłon: 302
Sernik warzony to jeden z tradycyjnych przepisów, które znajdziemy w starych...
Odsłon: 1221
Bardzo prosty do wykonania przepis. Przepis znalazłam na kartce ze starego ka...
Odsłon: 389
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 19
Jak zatrzymać smaki lata i móc cieszyć się nimi nawet wtedy, kiedy na dworze...
Odsłon: 5147
Dziś mam dla Was pomysł na szybki i prosty w przygotowaniu obiad. Zapiekany...
Odsłon: 302
Sernik warzony to jeden z tradycyjnych przepisów, które znajdziemy w starych...
Odsłon: 1221
Składniki
Nastawiamy piekarnik na 180°C.
Zaczynamy od zrobienia substytutu jajka, czyli nasionka chia zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut, aby zrobiła się galaretka. Do większej miski dodajemy rozgniecione banany, galaretkowate nasionka chia, cynamon, olej kokosowy i mąkę. Delikatnie wszystko wymieszać i wylać masę do foremki, wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 50 minut, ale na 10 minut przed końcem pieczenia, posmarować wierzch chlebka marmoladą morelową. Ciasto jest gotowe, gdy sprawdzając je patyczkiem, będzie on suchy.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Kolorowa focaccia
Pieczywo
pszenny chleb nocny
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Pieczywo
Bułki z pesto z pietruszki i bazylii
Kolorowa focaccia
Kto powiedział, że gotowanie musi być nudne? Przyrządź prostą i kolorową foca...
Odsłon: 141
pszenny chleb nocny
Przepyszny chleb o sprężystym miąższu i grubej, chrupiącej skórce. Mimo, że c...
Odsłon: 9390