Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek bananowy z kakao bez jajek to szybkie i proste w przygotowaniu ciasto.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 763
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1806
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 283
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 763
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1806
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 283
Składniki
Banany obieramy i rozgniatamy widelcem, dodajemy cukier, olej i mleko, mieszamy. Mąkę mieszamy z sodą. Mokrą mieszankę dodajemy do mąki i mieszamy do otrzymania jednolitej masy. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Ciasto wykładamy po łyżce naprzemiennie do natłuszczonej blaszki keksowej. Pieczemy przez 45 minut do suchego patyczka. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)