Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek bananowy to mięciutkie, wilgotne i przepyszne ciasto z dojrzałych bananów. To prosty i szybki do zrobienia deser, który świetnie smakuje oraz dodaje mnóstwo dobrej energii. Idealnie sprawdzi się na słodkie śniadanie z dodatkiem ciepłego kakao lub jako energetyczna przekąska w ciągu dnia.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5811
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9629
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 290
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5811
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9629
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 290
Składniki
Obrane banany rozgniatamy widelcem. Masło rozpuszczamy, studzimy i dodajemy do bananów. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz sodą. Jajka ubijamy z cukrem za pomocą miksera, a następnie dodajemy esencję waniliową, mąkę, banany z masłem i chwilę mieszamy na delikatnych obrotach*. Na koniec do powstałej masy wsypujemy wszystkie dodatki: orzechy, żurawinę, nasiona chia, wiórki kokosowe oraz siemię lniane*. * Jeśli nie posiadamy miksera, składniki śmiało można wymieszać ręcznie. * Dodatki możemy dobierać wedle upodobań smakowych i dodać swoje ulubione orzechy, nasiona, ziarna lub owoce.
Keksówkę o wymiarach 26 cm x 11,5 cm smarujemy masłem, oprószamy delikatnie bułką tartą i wlewamy do niej przygotowaną masę. Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i pieczemy około 50 - 60 minut (do suchego patyczka). Życzę smacznego! :)