Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są zdrowe, chrupiące i naprawdę pyszne. Ich głównym składnikiem jest mak,świetnie reguluje przemianę materii i obniża poziom cholesterolu.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5821
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 14379
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 313
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5821
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 14379
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 313
Składniki
Mak wymieszać z cukrem, białkami jaj i sokiem z cytryny. Masę przełożyć na papier do pieczenia i równo rozsmarować. Nagrzać piekarnik do 180 stopni, wstawić blachę do piekarnika i piec około 15 minut. Im masa cieniej rozsmarowana tym krócej piec. W międzyczasie uprażyć na patelni płatki migdałów. Czekoladę rozpuścić. Można to zrobić w garnuszku na małym ogniu, lub w kąpieli wodnej. Co to znaczy kąpiel wodna? Na ogniu postawić garnuszek z wodą, zagotować, a na nim ustawić żaroodporną miseczkę. Do niej włożyć czekoladę i mieszać aż do jej rozpuszczenia. Masę makową wyjąć z piekarnika, a kiedy lekko ostygnie polać rozpuszczoną czekoladą i posypać uprażonymi płatkami migdałów. Pokroić na mniejsze kawałki, w zależności od upodobań. Ja pokroiłam je w nieduże prostokąty.