Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są zdrowe, chrupiące i naprawdę pyszne. Ich głównym składnikiem jest mak,świetnie reguluje przemianę materii i obniża poziom cholesterolu.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3653
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 313
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3653
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 313
Składniki
Mak wymieszać z cukrem, białkami jaj i sokiem z cytryny. Masę przełożyć na papier do pieczenia i równo rozsmarować. Nagrzać piekarnik do 180 stopni, wstawić blachę do piekarnika i piec około 15 minut. Im masa cieniej rozsmarowana tym krócej piec. W międzyczasie uprażyć na patelni płatki migdałów. Czekoladę rozpuścić. Można to zrobić w garnuszku na małym ogniu, lub w kąpieli wodnej. Co to znaczy kąpiel wodna? Na ogniu postawić garnuszek z wodą, zagotować, a na nim ustawić żaroodporną miseczkę. Do niej włożyć czekoladę i mieszać aż do jej rozpuszczenia. Masę makową wyjąć z piekarnika, a kiedy lekko ostygnie polać rozpuszczoną czekoladą i posypać uprażonymi płatkami migdałów. Pokroić na mniejsze kawałki, w zależności od upodobań. Ja pokroiłam je w nieduże prostokąty.