Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 52
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2903
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 52
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2903
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Składniki
Miksujemy wszystkie składniki razem i odstawiamy na 30 minut. Gęstość ciasta powinna być podobna do ciasta naleśnikowego.
Rozgrzewamy olej. Przed pieczeniem zanurzamy foremkę w oleju na ok 3 minuty aby ją rozgrzać.
Nagrzaną foremkę zanurzamy w cieście do 3/4 wysokości a następnie zanurzamy w oleju. Po kilku sekundach rozetka odczepi się od foremki. Czas smażenia rozetki ok 30 sekund aż nabiorą złocistego koloru.
Po wyjęciu z oleju odsączamy je na papierze, posypujemy cukrem pudrem lub smarujemy owocowymi dżemami. SMACZNEGO.