Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 616
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1289
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458027
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1551
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2319
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 616
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1289
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458027
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1551
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2319
Składniki
Miksujemy wszystkie składniki razem i odstawiamy na 30 minut. Gęstość ciasta powinna być podobna do ciasta naleśnikowego.
Rozgrzewamy olej. Przed pieczeniem zanurzamy foremkę w oleju na ok 3 minuty aby ją rozgrzać.
Nagrzaną foremkę zanurzamy w cieście do 3/4 wysokości a następnie zanurzamy w oleju. Po kilku sekundach rozetka odczepi się od foremki. Czas smażenia rozetki ok 30 sekund aż nabiorą złocistego koloru.
Po wyjęciu z oleju odsączamy je na papierze, posypujemy cukrem pudrem lub smarujemy owocowymi dżemami. SMACZNEGO.