Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1100
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4743
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1391
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1100
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4743
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1391
Składniki
Miksujemy wszystkie składniki razem i odstawiamy na 30 minut. Gęstość ciasta powinna być podobna do ciasta naleśnikowego.
Rozgrzewamy olej. Przed pieczeniem zanurzamy foremkę w oleju na ok 3 minuty aby ją rozgrzać.
Nagrzaną foremkę zanurzamy w cieście do 3/4 wysokości a następnie zanurzamy w oleju. Po kilku sekundach rozetka odczepi się od foremki. Czas smażenia rozetki ok 30 sekund aż nabiorą złocistego koloru.
Po wyjęciu z oleju odsączamy je na papierze, posypujemy cukrem pudrem lub smarujemy owocowymi dżemami. SMACZNEGO.