Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy wygląd i wyśmienite połączenie mięty i czekolady jest gwarancją sukcesu. Chrupiący makaron zachwyci wszystkich gości.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 31
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 113
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 700
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 79
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 31
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 113
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 700
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 79
Składniki
Platy lazagne ugotować al dente w osolonym wrzątku, schłodzić, osuszyć, obkroić aby powstał kwadrat. Rozgrzać olej, w metalowej, natłuszczonej chochli umieścić płat lazagne i przycisnąć zaokrągloną trzepaczką aby nadać kształt koszyczka.
Do średnio rozgrzanego oleju ostrożnie włożyć chochle z makaronem i przytrzymującą go trzepaczką. Smażyć do zrumienienia, po czym wyjąć i wyłożyć na ręczniki papierowe, schłodzić.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan fiksem, połączyć z mielonym serem, likierem miętowym, tartą czekoladą i posiekaną miętą. Mus nakładać do koszyczków, dekorować listkami mięty.