Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy wygląd i wyśmienite połączenie mięty i czekolady jest gwarancją sukcesu. Chrupiący makaron zachwyci wszystkich gości.
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231770
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4963
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36405
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231770
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4963
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36405
        
        Składniki
Platy lazagne ugotować al dente w osolonym wrzątku, schłodzić, osuszyć, obkroić aby powstał kwadrat. Rozgrzać olej, w metalowej, natłuszczonej chochli umieścić płat lazagne i przycisnąć zaokrągloną trzepaczką aby nadać kształt koszyczka.
Do średnio rozgrzanego oleju ostrożnie włożyć chochle z makaronem i przytrzymującą go trzepaczką. Smażyć do zrumienienia, po czym wyjąć i wyłożyć na ręczniki papierowe, schłodzić.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan fiksem, połączyć z mielonym serem, likierem miętowym, tartą czekoladą i posiekaną miętą. Mus nakładać do koszyczków, dekorować listkami mięty.