Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne chrusty bez jajek bez masła. Zajrzyj na przepis na film.
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 123
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 110
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 123
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 110
Składniki
Do większej miski wsypać mąkę dodać szczyptę soli ,wsypać cukier puder, zamieszać ręką, wlać śmietanę i wyrobić na gładką ,elastyczna masę. Owinąc folią spożywczą i odstawić na bok na 20 minut.
Po 20 minutach ciasto podzielic na dwie części ,rozwałkować na bardzo cienko, zrobić paski o szerokości 5 cm i dlugości 8 cm. W każdym pasku zrobić nacięcie w środku o długości kilku centymetrów. Pasek przewinąc przez nacięcie( zobacz film na dole). Można też zrobic dwa nacięcia w środku i nie przewijać paski. Smażyć na rozgrzanym oleju lub smalcu. Sprawdzić patyczkiem czy olej jest gotowy lub wrzućić kawa troszkę ciasta.Jeśli robi się piana tzn.ze olejk jest gotowy do smażenia. Smązymy na średnim ogniu na złoty kolor. Po wyjęciu opruszyć cukrem lub cukrem pudrem jak kto woli. Zaparaszam na film ,kliknij tu na dole w fotkę . Zobacz krok po kroku jakie to proste. Zapraszam do subskrybowania kanału na Youtube Mangiare u Ewki. Smacznego!