Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowny dodatek do kawy. Świetnie smakują podawane z sosem czekoladowym, oprószone cukrem pudrem wymieszanym z aromatycznym cynamonem. Przepis pochodzi z 442. odcinka programu "Ewa Gotuje"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2444
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3394
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1458
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2176
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2444
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3394
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1458
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2176
Składniki
Masło przełożyć do garnka. Wlać wodę. Posłodzić. Uperfumować cukrem waniliowym i zagotować.
Dodać mąkę, posolić i mieszać tak długo, aż ciasto stanie się szkliste i zacznie odchodzić od garnka. Odstawić do przestudzenia na ok. ½ godziny.
Po tym czasie wybić jajka – po jednym. Zmiksować i przełożyć do rękawa cukierniczego. Wyciskać do rozgrzanego tłuszczu, robiąc mniej więcej 10-centymetrowe churrosy (ciasto najlepiej odcinać nożyczkami).
Po usmażeniu odsączyć na ręcznikach papierowych. Posypać cukrem pudrem z cynamonem. Podawać z sosem czekoladowym (śmietankę wystarczy zagotować z czekoladą).