Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowny dodatek do kawy. Świetnie smakują podawane z sosem czekoladowym, oprószone cukrem pudrem wymieszanym z aromatycznym cynamonem. Przepis pochodzi z 442. odcinka programu "Ewa Gotuje"
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40602
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 978
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 245
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3308
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40602
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 978
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 245
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3308
Składniki
Masło przełożyć do garnka. Wlać wodę. Posłodzić. Uperfumować cukrem waniliowym i zagotować.
Dodać mąkę, posolić i mieszać tak długo, aż ciasto stanie się szkliste i zacznie odchodzić od garnka. Odstawić do przestudzenia na ok. ½ godziny.
Po tym czasie wybić jajka – po jednym. Zmiksować i przełożyć do rękawa cukierniczego. Wyciskać do rozgrzanego tłuszczu, robiąc mniej więcej 10-centymetrowe churrosy (ciasto najlepiej odcinać nożyczkami).
Po usmażeniu odsączyć na ręcznikach papierowych. Posypać cukrem pudrem z cynamonem. Podawać z sosem czekoladowym (śmietankę wystarczy zagotować z czekoladą).