Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hiszpańskie pączki z ciasta parzonego to jeden z pyszniejszych przepisów idealnych na Tłusty Czwartek :) Połączenie churrosów z sosem z gorzkiej czekolady i dodatek cynamonu do cukru pudru to prawdziwa uczta dla podniebienia. To też świetna alternatywa dla tradycyjnych pączków czy innych słodkości smażonych na Tłusty Czwartek czy karnawałową imprezę.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 951
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4203
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 393
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 841
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3705
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 763
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 951
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4203
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 393
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 841
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3705
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 763
Składniki
W garnku podgrzać mleko z masłem, solą i cukrem, aż do rozpuszczenia się składników. Dodać przesianą mąki i energicznie wymieszać, aż ciasto zrobi się gładkie i będzie odchodzić od ścianek. Ciasto przełożyć do miski i wystudzić. Dodawać po 1 jajku i miksować do połączenia się składników. Ciasto przełożyć do worka cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdy o średnicy ok. 1 cm. Olej rozgrzać do temp. ok. 175 stopni. Wyciskać churrosy o długości ok. 7 cm. Ciasto można ucinać za pomocą ostrego noża lub nożyczek. Smażyć z każdej strony do zarumienienia. Przełożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Churros posypać cukrem pudrem z cynamonem. Składniki sosu rozpuścić w kąpieli wodnej. Churros podawać z sosem.