Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na każdą okazję urozmaicą biesiadny stół
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 749
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424899
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10680
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 749
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424899
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10680
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Składniki
Do mąki dać jajka,cukier, proszek do pieczenia i posiekane na kawałki masło. Wszystko szybko zagnieść i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Po wyjęciu rozwałkować na ok 0,5 cm grubości i wycinać ciasteczka.Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach ok 10-12 min.
Ja jeszcze robię tak, że jak je wyjmę z lodówki, to przekrawam na pół i do jednej połowy tego ciasta dodaję startą skórkę z jednej cytryny wtedy połowę ciastek jest cytrynowych, albo dosypuję trochę kakao i wtedy można mieć połowę ciastek kakaowych,makowych, kokosowych lub jak kto woli. Można też przełożyć marmoladą. Smacznego!