Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na każdą okazję urozmaicą biesiadny stół
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2536
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1519
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11185
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4076
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2536
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1519
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11185
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4076
Składniki
Do mąki dać jajka,cukier, proszek do pieczenia i posiekane na kawałki masło. Wszystko szybko zagnieść i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Po wyjęciu rozwałkować na ok 0,5 cm grubości i wycinać ciasteczka.Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach ok 10-12 min.
Ja jeszcze robię tak, że jak je wyjmę z lodówki, to przekrawam na pół i do jednej połowy tego ciasta dodaję startą skórkę z jednej cytryny wtedy połowę ciastek jest cytrynowych, albo dosypuję trochę kakao i wtedy można mieć połowę ciastek kakaowych,makowych, kokosowych lub jak kto woli. Można też przełożyć marmoladą. Smacznego!