Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopciki z owocami i bitą śmietaną to pomysł na słodkości dla dzieci i nie tylko.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 224
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 112
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 224
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 112
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę dodając po łyżce cukru. Gdy białka ubite dodawać po jednym żółtku, ciągle ubijając. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać z ubitymi jajkami. Ciasto biszkoptowe wylać na brytfannę, piec w 180 stopniach około 15 minut. Przygotować krem: śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać do smaku aromat waniliowy. Po ostudzeniu ciasta wycinać krążki, dekorować masą, owocami i pozostałymi dodatkami.