Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopciki z owocami i bitą śmietaną to pomysł na słodkości dla dzieci i nie tylko.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 75
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 208
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 263
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 427
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 75
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 208
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 263
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 427
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę dodając po łyżce cukru. Gdy białka ubite dodawać po jednym żółtku, ciągle ubijając. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać z ubitymi jajkami. Ciasto biszkoptowe wylać na brytfannę, piec w 180 stopniach około 15 minut. Przygotować krem: śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać do smaku aromat waniliowy. Po ostudzeniu ciasta wycinać krążki, dekorować masą, owocami i pozostałymi dodatkami.