Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowe ciasteczka obtoczone w cukrze.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414475
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2317
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414475
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2317
Składniki
Masło zetrzeć na tarce, dodać pokruszony ser i mąkę. Następnie dodać żółtka i wodę, zagnieść jednolite ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce około 1 godziny. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować i wycinać szklanką kółka. Cukier wsypać do talerza i obtaczać w nim krążki ciasta, następnie składać na pół, ponownie obtoczyć, jeszcze raz na pół i jeszcze raz obtoczyć w cukrze. Gotowe ciastka układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175 st. C około 30 minut.