Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowe ciasteczka obtoczone w cukrze.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6611
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2126
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6611
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2126
 
         
         
                Składniki
Masło zetrzeć na tarce, dodać pokruszony ser i mąkę. Następnie dodać żółtka i wodę, zagnieść jednolite ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce około 1 godziny. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować i wycinać szklanką kółka. Cukier wsypać do talerza i obtaczać w nim krążki ciasta, następnie składać na pół, ponownie obtoczyć, jeszcze raz na pół i jeszcze raz obtoczyć w cukrze. Gotowe ciastka układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175 st. C około 30 minut.