Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasteczka z dodatkiem marchewki. Kruchutkie i proste w przygotowaniu.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 90
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 90
Składniki
Mąkę z proszkiem przesiewamy, dodajemy startą marchewkę i masło. Siekamy nożem i zagniatamy. Chowamy na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie połowę ciasta cienko wałkujemy. Za pomocą radełka kroimy w kwadraty. Na połowę nakładamy po 0,5 łyżeczki marmolady. Dowolnie składamy i lekko sklejamy, robiąc ruloniki lub trójkąty. Z drugą częścią ciasta robimy tak samo. Pieczemy ok. 20 minut w 180 st. C ustawienie góra dół. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)