Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz zjeść coś słodkiego do kawy lub herbaty? Jeśli tak, wypróbuj przepis na kruche, maślane ciasteczka Ewy Wachowicz. Ich sekretem jest pyszna marmolada różana. Przepis pochodzi z 525. odcinka programu "Ewa gotuje".
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336689
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4031
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423159
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2603
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336689
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4031
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423159
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2603
Składniki
Masło przełożyć do miski i utrzeć. Stopniowo, po łyżce, dodać cukier puder cały czas miksując. Dodać żółtka – po jednym. Uperfumować ekstraktem z wanilii.
Dodać mąkę i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać (szpatułką lub mikserem na wolnych obrotach).
Przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na blachę z przyklejonym na maśle papierem do pieczenia (zrobić rozetki o średnicy 3-4 cm).
Na środek każdego ciasteczka wyłożyć odrobinę marmolady (najlepiej z rękawa).
Piec przez 15 minut w temp. 170 st. C (z termoobiegiem).