Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z jabłkami są pyszne, łatwe i szybkie do zrobienia.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1017
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5592
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8720
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17972
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1017
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5592
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8720
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17972
Składniki
Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie posiekać z masłem, dodać przemielony ser twarogowy i szybko zagnieść ciasto. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki.
Ciasto rozwałkować na grubość 3-4 mm i szklanką wycinać krążki. Na połowę krążka ułożyć kawałek jabłka, złożyć na pół, skleić kąciki. Ciasteczka układać na przygotowanej blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika.
Piec w temp 180 stopni około 25 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.