Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasteczka serowe :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 995
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11963
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 995
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11963
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
Do przesianej mąki dodać masło i twaróg. Wszystkie składniki posiekać nożem a następnie zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na około 20 minut. Ciasto rozwałkować na grubość około 3-4 mm i dowolną foremką lub radełkiem wycinać ciasteczka. Każde ciasteczko z jednej strony obtoczyć w cukrze. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układać ciasteczka cukrową powierzchnią do góry. Piec w 180 st około 20 minut do lekkiego zarumienienia.Smacznego :)