Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są kruche i mięciutkie. Łatwe i szybkie w wykonaniu. Brzoskwinie można zastąpić innymi twardymi owocami np. gruszkami, jabłkami, nektarynkami. Polecam.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4924
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9715
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4924
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9715
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Składniki
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, jogurt i pokrojone masło. Wbić jajko. Zarobić ciasto. Następnie rozwałkować je na papierze do pieczenia na prostokąt, którego krótszy bok ma mieć około 40 cm. Rozwałkowane ciasto przekroić przez środek na dwie części. W ten sposób powstaną dwa płaty ciasta, których krótsze boki będą miały około 20 cm. Wzdłuż dłuższej części ciasta (około 2 cm od brzegu) poukładać pokrojone brzoskwinie. Z brzoskwiń należy najpierw zdjąć skórkę. Pozostałą cześć ciasta przewinąć na wierzch brzoskwiń. Podociskać brzegi. Papier do pieczenia z dwoma rulonami ciasta przenieść na blaszkę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C aż do zrumienienia jakieś 20-25 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Następnie pokroić na kawałki.