Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe ciasteczka nie mają sobie równych. Może nie są tak równe i idealne jak te ze sklepu, ale są zdecydowanie smaczniejsze. Do tego dochodzi przyjemność z ich przygotowania i piękny zapach po wyjęciu z piekarnika. Mnie to bardzo relaksuje. Te ciasteczka są szybkie i proste w wykonaniu, nie trzeba nic miksować, ani długo zagniatać. Wystarczy miska i widelec, no i jeszcze nóż żeby pokroić czekoladę i orzechy :) Z podanych składników zrobiłam 26 ciasteczek.
Szybka i smaczna sałatka idealna do obiadu, pracy czy jako dodatek do kolacji.
Odsłon: 84
Przepyszne śniadanie mojego dzieciństwa. Dziś na życzenie córki która przyjec...
Odsłon: 511
Smaczna sałatka z makaronem nie tylko na niedzielę.
Odsłon: 117
Szybka i smaczna sałatka idealna do obiadu, pracy czy jako dodatek do kolacji.
Odsłon: 84
Przepyszne śniadanie mojego dzieciństwa. Dziś na życzenie córki która przyjec...
Odsłon: 511
Smaczna sałatka z makaronem nie tylko na niedzielę.
Odsłon: 117
Składniki
Czekoladę i orzechy pokroić. Masło pokroić na małe kawałki i przełożyć do miski. Dodać cukier, rozgnieść widelcem, tak żeby masło połączyło się z cukrem. Następnie wbić jajko, ponownie wymieszać. W kolejnym kroku dodać mąkę, proszek do pieczenia, orzechy i czekoladę. Ponownie wymieszać, a następnie delikatnie zagnieść, żeby powstało zwarte ciasto.
Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Odrywać małe kawałki ciasta i formować kulki mniej więcej wielkości orzecha włoskiego. Delikatnie spłaszczyć i układać na blaszce.
Tak przygotowane ciasteczka wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 15-18 minut. Czas pieczenia może się nieznacznie różnić w zależności od piekarnika. Ciasteczka ściągać z blaszki po wystudzeniu. Przechowywać w puszce, lub słoiku.