Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, kruche ciasteczka z orzechów laskowych, pieczone w opiekaczu elektrycznym. Mają fajne świąteczne kształty.
Bo z papryką było tak...kawałek potrzebny, to trzeba kupić, bo świeże, smaczn...
Odsłon: 113
Proste danie inspirowane kuchnią włoską, Makaron ze szpinakiem, fetą i suszon...
Odsłon: 754
Bo z papryką było tak...kawałek potrzebny, to trzeba kupić, bo świeże, smaczn...
Odsłon: 113
Proste danie inspirowane kuchnią włoską, Makaron ze szpinakiem, fetą i suszon...
Odsłon: 754
Składniki
Do miski wsypać mąkę pszenną tortową, zmielone orzechy, cukier puder, proszek budyniowy i proszek do pieczenia. Wbić jajko i dodać pokrojone na plasterki zimne masło. Z podanych składników zagnieść jednolite ciasto. Opiekacz elektryczny rozgrzać. Z ciasta odrywać niewielkie porcje ciasta i układać je w foremkach opiekacza. Ciastka piec dosłownie 1-2 minuty w zamkniętym opiekaczu. Powinny być ładnie zarumienione. Upieczone ciasteczka wyjmować na talerz. Niektóre trochę trzeba obkroić nożem bo ciasto niekiedy wychodzi poza foremkę, jeśli za dużo go włożymy. Ciasteczka są pyszne jeszcze na ciepło, ciastka te można napełnić dowolnym nadzieniem, bo mają małe zagłębienia i skleić po dwa takie same ze sobą. Można je też pozostawić bez nadzienia, bo są smaczne same w sobie.
Przepisy Desery
Desery
Włoskie ciasto
Desery
Babka cytrynowa mojej mamy
Desery
Rolada z kremem karpatkowym
Desery
Pleśniak z jabłkami
Włoskie ciasto
Szybkie i bardzo smaczne ciasto włoskie 12 łyżek , miękkie i wilgotne pachnąc...
Odsłon: 35
Babka cytrynowa mojej mamy
Przepis z pożółkłych zapisków mojej mamy. Babka od lat obowiązkowo pieczona w...
Odsłon: 237