Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakupiłam nowe foremki do ciasteczek na oleju więc trzeba było wypróbować i oto wyszły te smaczne kruche po prostu rozpływające się w ustach ciasteczka, które przypominają czasy dzieciństwa. Polecam
mikser, miska, łyżka, szklanka, głębsza patelnia, foremki, ręcznik papierowy,
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4089
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11197
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6437
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5444
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13433
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4089
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11197
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6437
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5444
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13433
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5197
Składniki
Składniki na ciasto zmiksować mąkę jajka, cukier i cukier waniliowy oraz sodę oczyszczoną zmiksować dolewając stopniowo wodę, wody dodawać tyle aby ciasto uzyskało konsystencje gęstej śmietany. Ciasto ma być gładkie i jednolite. Na koniec do ciasta dodać sok z połówki cytryny i wymieszać. Na głębszej patelni mocno rozgrzać olej do głębokiego smażenia. Następnie foremkę włożyć do gorącego oleju aby ją zahartować, następnie włożyć do ciasta do 3/4 wysokości foremki tak by ciasto nie zakryło góry foremki i z powrotem włożyć do gorącego oleju. Smażyć do uzyskania złotego koloru. Ciasteczka odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.
Przygotowanie ciasta.
Przygotowanie foremek.
Smażenie, po nagrzaniu ciasteczka same odchodzą z foremek.
Ciasteczka gotowe do podania.