Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5219
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154729
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1018
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 435
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5219
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154729
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1018
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 435
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na 12 prostokatów.
Przygotowujemy nadzienie serowe-twaróg rozgniatamy widelcem,doprawiamy do smaku cukrem,sokiem i startą skórką z cytryny-dajemy serek danio,który scali całą masę twarogową- nie może być za rzadka.
Na każdym prostokącie robimy z jednej strony 1-1,5cm nacięcie nożem- z drugiej strony dajemy nadzienie i składamy na pół-boki zlepiamy widelcem.
Ciastka dajemy na blachę wyłozona papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika. W zależności od wielkości ciastek pieczemy je ok.20 minut. Przed upieczeniem wierzch ciastek można posmarować rozmąconym żółtkiem.