Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 161
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 839
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3979
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19988
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 161
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 839
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3979
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19988
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na 12 prostokatów.
Przygotowujemy nadzienie serowe-twaróg rozgniatamy widelcem,doprawiamy do smaku cukrem,sokiem i startą skórką z cytryny-dajemy serek danio,który scali całą masę twarogową- nie może być za rzadka.
Na każdym prostokącie robimy z jednej strony 1-1,5cm nacięcie nożem- z drugiej strony dajemy nadzienie i składamy na pół-boki zlepiamy widelcem.
Ciastka dajemy na blachę wyłozona papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika. W zależności od wielkości ciastek pieczemy je ok.20 minut. Przed upieczeniem wierzch ciastek można posmarować rozmąconym żółtkiem.