Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7562
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 197
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2337
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 523
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7562
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 197
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2337
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 523
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na 12 prostokatów.
Przygotowujemy nadzienie serowe-twaróg rozgniatamy widelcem,doprawiamy do smaku cukrem,sokiem i startą skórką z cytryny-dajemy serek danio,który scali całą masę twarogową- nie może być za rzadka.
Na każdym prostokącie robimy z jednej strony 1-1,5cm nacięcie nożem- z drugiej strony dajemy nadzienie i składamy na pół-boki zlepiamy widelcem.
Ciastka dajemy na blachę wyłozona papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika. W zależności od wielkości ciastek pieczemy je ok.20 minut. Przed upieczeniem wierzch ciastek można posmarować rozmąconym żółtkiem.