Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, chrupkie ciasteczka. Z podanych proporcji wychodzi około trzydziestu sztuk. Polecam.
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7802
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2948
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1212
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1184
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7802
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2948
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1212
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1184
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito do miski. Zimne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać cukier puder, jajka, ekstrakt waniliowy i posiekaną żurawinę. Zagnieść ciasto. Zrobić z niego podłużny wałek i podzielić na 2-3 części. Dać do lodówki na godzinę. Po tym czasie każdą część rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Wykrawać foremką lub szklanką ciasteczka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku około 10 minut.