Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka ''Zakręcone''

Ciasteczka ''Zakręcone''

Autor:

Przepisów i artykułów: 547 Ocena: 7615

Dodano:

Odsłon: 729

Pyszne, chrupiące, mało słodkie, polecam do kubka mleka i kawy.

Składniki

  • 120 g, miękkiego masła
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 2 łyżki kakao
  • 100 g. cukru pudru
  • 200 g. mąki
  • masło z orzechów nerkowca kilka łyżek
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasteczka ''Zakręcone''

Przygotowanie

  1. Przesianą mąkę, wymieszać z cukrami, kakao i masłem. Zagnieść ciasto, ma powstać jednolita miękka masa.

    Folię spożywczą rozkładamy na stole, na folii wałkujemy ciasto, jeśli zajdzie taka potrzeba, podsypujemy lekko mąką. Ciasto wałkujemy na prostokąt. Na rozwałkowane ciasto umieszczamy masło orzechowe, jeśli nie jest słone to można po wierzchu posypać delikatnie solą.

    Przy pomocy folii, na której znajduje się ciasto zwijamy je. Owinięty folią rulon, umieszczamy w zamrażarce na pół godziny.

    Po tym czasie odwijamy z woreczka i kroimy na plasterki.

    Ciasteczka pieczemy 20 minut w 170*

    Smacznego życzę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń