Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące, mało słodkie, polecam do kubka mleka i kawy.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1390
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5899
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8859
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18629
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1390
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5899
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8859
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18629
Składniki
Przesianą mąkę, wymieszać z cukrami, kakao i masłem. Zagnieść ciasto, ma powstać jednolita miękka masa. Folię spożywczą rozkładamy na stole, na folii wałkujemy ciasto, jeśli zajdzie taka potrzeba, podsypujemy lekko mąką. Ciasto wałkujemy na prostokąt. Na rozwałkowane ciasto umieszczamy masło orzechowe, jeśli nie jest słone to można po wierzchu posypać delikatnie solą. Przy pomocy folii, na której znajduje się ciasto zwijamy je. Owinięty folią rulon, umieszczamy w zamrażarce na pół godziny. Po tym czasie odwijamy z woreczka i kroimy na plasterki. Ciasteczka pieczemy 20 minut w 170* Smacznego życzę.