Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i dekoracyjne, z podanych skladnikow ok 16 brzoskwinek
Danie inspirowane angielskimi świnkami w kocykach, w Szkocji znane jako żołni...
Odsłon: 103
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 148
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 99
Polecam bardzo smaczny farsz z kapusty kiszonej i suszonych grzybków. Farsz p...
Odsłon: 137
Danie inspirowane angielskimi świnkami w kocykach, w Szkocji znane jako żołni...
Odsłon: 103
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 148
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 99
Polecam bardzo smaczny farsz z kapusty kiszonej i suszonych grzybków. Farsz p...
Odsłon: 137
Składniki
z bialek, cukru i szczypty soli ubic piane. do sztywnej piany dodac olej i miksowac dalej, dodac cukier waniliowy i ubic, dodawac po jednym zoltku i make wymieszana z proszkiem do pieczenia. na koncu dodawania maki ciasto trzeba bedzie wyrobic recznie. ciasto wstawic na 1-2 h do lodowki.
po wyjeciu z lodowki z ciasta formowac waleczki, odcinac male kawalki i formowac symetryczne kuleczki wielkosci orzecha laskowego. ukladac ja na natluszczonej blasze i piec w temp 170 stopni do zrumienienia spodu.
ciasta wystudzic, przy pomocy malutkiej lyzeczki (a wlasciwie trzonka lyzeczki) w dolnej czesci ciasta (tej, ktora lezala bezposrednio na blasze) zrobic dziurke i usunac cala zawatosc ciastka. nalezy robic to delikatnie zeby ciasto nie peklo, ja trzymam kulke miedzy kciukiem a palcem wskazujacym. tych kruszynek nie wyrzucamy, sa one glownym elementem nadzienia.
pokruszone wnetrza ciastek zalewamy cieplym mlekiem, dodajemy kakao i margaryne, mieszamy reka do otrzymania dosc gestej masy. masa napelniamy kulki. wybieramy 2 kulki tej samej wielkosci i zlaczamy je po 2 dziurkami do siebie :) jedna zalepi sie o druga dzieki kremowi.
tak przygotowane ciastka maczamy w rozpuszczonym w mleku barwniku. odstawiamy na ok 5 sek i maczamy w zwyklym cukrze. brzoskwinki gotowe :) :) :)