Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dekoracyjne, oryginalna dekoracja stolu
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 8150
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41694
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4842
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45771
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 8150
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41694
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4842
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45771
Składniki
Z maki, smalcu, margaryny, cukrow, proszku do pieczenia, mleka, soli i zoltka zagniesc ciasto, wstawic na 2 h do lodowki.
Ciasto rozwalkowac, szklanka wycinac kolka, nakladac na srodek odrobine dzemu, przelozyc boki do srodka zalepiajac je ze soba, skleic tak by niadzienie nie wyplynelo. ukladac na natluszczonej blasze sklejona czescia do dolu, piec w temp 150 stopni do zrumienienia dolnej czesci (gorna powierzchnia niech zostanie jasna)
upieczone ciasta ostudzic. w miseczce rozpuscic barwnik w mleku. zanurzac ciasta w barwniku, wyjac, zostawic na ok 5 sek i obtaczac w zwyklym cukrze. odstawic na talerz aby dobrze wyschly (ja zostawilam na cala noc)
z tego samego ciasta zrobilam listki, tzn rozwalkowalam ciasto i wycinalam ksdztalt liscia, nerwy liscia zrobilam nacinajac ciasto nozem. po upieczeniu zanurzalam w zielonym barwniku rozpuszczonym w mleku.