Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gumisiowe cistka :-) dla małych milusińskich i nie tylko :-) łatwe w przygotowaniu, pyszne i zabawnie wyglądające :-)
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2597
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104620
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2031
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5903
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2597
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104620
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2031
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5903
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stół. Masło pokrojone na małe kawałki dodać do mąki i rozetrzeć palcami tak, żeby powstały drobne grudki. Pośrodku uformować wgłębienie. Wbić do niego jajka i wsypać cukier puder. Mieszać do momentu, aż wszystkie składniki się połączą. Ciasto zagniatać, aż stanie się gładkie. Uformować kulę i wstawić ją do lodówki na co najmniej godzinę Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na grubość 4-5 mm. Wycinać krążki. W połowie krążków wyciąć mniejsze kółka lub inne kształty. Zlepiać jedne z drugimi (tzn. pełne kółka z kółkami z dziurką). Ciastka piec w temperaturze 200°C, aż się delikatnie zarumienią (ok.10min). Pozostawić do ostygnięcia. W tym czasie rozpuścić galaretki, każdą w 1 szkl. wody. Kiedy zacznie gęstnieć wypełniać nią dziurki w ciastkach. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia galaretki. Smacznego :-)