Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do wykonania ciastka, mało słodkie
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3765
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 705
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3765
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 705
Składniki
Jedno jajo rozdzielamy na żółtko i białko (białko posłuży do posmarowania). Ze wszystkich składników oprócz białka zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na 0,5 godziny. Następnie rozwałkowujemy dość grubo i wykrawamy dowolne kształty. Układamy na blasze i smarujemy białkiem na wierzchu. Pieczemy ok. 35 min. w tem. 180 st. C.