Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka z sezamem i siemieniem lnianym

Ciastka z sezamem i siemieniem lnianym

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 255

Dodano:

Odsłon: 1865

Łatwe do wykonania ciastka, mało słodkie

Składniki

  • Mąka żytnia typ 720, 170 g
  • Mąka owsiana, 130 g
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Cynamon, 2 łyżki
  • Siemię lniane, 2 łyżki
  • Sezam biały, 2 łyżki
  • Cukier trzcinowy, 50 g
  • Ciemne kakao, 4 łyżki
  • Jogurt naturalny, 2 łyżki
  • Jajka, 2 szt.
  • Masło, 100 g
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jedno jajo rozdzielamy na żółtko i białko (białko posłuży do posmarowania).
    Ze wszystkich składników oprócz białka zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na 0,5 godziny.
    Następnie rozwałkowujemy dość grubo i wykrawamy dowolne kształty.
    Układamy na blasze i smarujemy białkiem na wierzchu.
    Pieczemy ok. 35 min. w tem. 180 st. C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń