Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do wykonania ciastka, mało słodkie
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34890
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16363
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34890
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16363
Składniki
Jedno jajo rozdzielamy na żółtko i białko (białko posłuży do posmarowania). Ze wszystkich składników oprócz białka zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na 0,5 godziny. Następnie rozwałkowujemy dość grubo i wykrawamy dowolne kształty. Układamy na blasze i smarujemy białkiem na wierzchu. Pieczemy ok. 35 min. w tem. 180 st. C.