Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ciasto z serków Danio było ostatnio bardzo popularne, dlatego postanowiłam zrobić podobne. Ciasto jest bez użycia mąki pszennej. Mąka została zastąpiona budyniami. Masa natomiast jest bardzo delikatna.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1520
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1270
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1360
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1147
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1520
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1270
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1360
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1147
Składniki
1. Galaretki rozpuszczamy w półtorej gorącej szklanki wody i chłodzimy. 2. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy mikserem. Dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka.
3. Budynie mieszamy z proszkiem do pieczenia i łączymy z masą jajeczną, chwile miksujemy.
4. Masę budyniową wykładamy na dno tortownicy i pieczemy 30 minut w 180°C.
5. W tym czasie, co pieczemy ciasto robimy masę. Schłodzoną śmietanę ubijamy mikserem, dodajemy serki Danio ( cały czas miksujemy) oraz schłodzoną galaretkę. 6. Ananasy kroimy w kostkę i łączymy z masą, zostawiając dwa krążki do dekoracji.
7. Biszkopt budyniowy po upieczeniu studzimy, następnie przekrawamy na dwa blaty. Jeden blat układamy w formie, w której piekliśmy ciasto.
8. Na ciasto wykładamy masę z ananasami i przykrywami drugą połową ciasta.
9. Wierzch ciasta smarujemy dżem, dekorujemy ananasem i posypujemy migdałami. 10. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
11. Ciasto gotowe. 12. Smacznego.