Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto bananowe, które sprawdzi się idealnie zanim nadejdzie sezon na polskie świeże owoce.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1500
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1233
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1342
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1056
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1500
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1233
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1342
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1056
Składniki
Jajka ubij mikserem z cukrami na jasną i puszystą masę, około 3 min. Wlej olej i połącz szybko mikserem na małych obrotach. Banany obierz ze skórki i rozdrobnij za pomocą widelca. Dodaj do masy jajecznej. Wsyp mąkę i sodę oczyszczoną i połącz krótko mikserem tylko do momentu wchłonięcia się mąki. Wymieszaj jeszcze parę razy szpatułką żeby upewnić się że konsystencja jest jednolita. Gotowe ciasto przełóż do tortownicy o średnicy ok. 20 cm i upiecz w 180°C przez ok 30-40 min.