Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto bananowe, które sprawdzi się idealnie zanim nadejdzie sezon na polskie świeże owoce.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 850
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4477
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1081
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 479
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3333
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 850
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4477
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1081
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 479
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3333
Składniki
Jajka ubij mikserem z cukrami na jasną i puszystą masę, około 3 min. Wlej olej i połącz szybko mikserem na małych obrotach. Banany obierz ze skórki i rozdrobnij za pomocą widelca. Dodaj do masy jajecznej. Wsyp mąkę i sodę oczyszczoną i połącz krótko mikserem tylko do momentu wchłonięcia się mąki. Wymieszaj jeszcze parę razy szpatułką żeby upewnić się że konsystencja jest jednolita. Gotowe ciasto przełóż do tortownicy o średnicy ok. 20 cm i upiecz w 180°C przez ok 30-40 min.