Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bananowe, zwane także "chlebkiem bananowym" jest aromatyczne i wilgotne. Doskonale smakuje z czekoladową polewą. Pamiętaj jednak, aby wystudzić roztopione masło, zanim dodasz je do masy.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 17801
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 40
To smaczna i zdrowa przekąska. Idealna jako lunch do pracy czy szkoły - ja za...
Odsłon: 17
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 88
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 17801
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 40
To smaczna i zdrowa przekąska. Idealna jako lunch do pracy czy szkoły - ja za...
Odsłon: 17
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 88
Składniki
Masło roztop w rondelku i przestudź. Mąkę wymieszaj z sodą oczyszczoną. Banany przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Orzechy (i czekoladę, jeśli używasz takiej z tabliczki) grubo posiekaj. Do bananów dodaj cukier, wymieszaj i dodaj mąkę. Następnie wbij jajko, dolej masło i całość niezbyt dokładnie wymieszaj - powinno być grudkowate, jak na muffinki. Dodaj orzechy, groszki czekoladowe i wymieszaj. Przełóż ciasto do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą keksówki (jeśli używasz teflonowej lub sylikonowej, nie musisz jej natłuszczać i wysypywać bułką tartą). Wstaw do piekarnika z włączonym termoobiegiem rozgrzanego do 160 st. C (180 st. C zwykły piec) i piecz około 1 i 1/2 godziny lub do momentu, gdy patyczek wbity w ciasto po wyjęciu będzie suchy.