Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bananowe, zwane także "chlebkiem bananowym" jest aromatyczne i wilgotne. Doskonale smakuje z czekoladową polewą. Pamiętaj jednak, aby wystudzić roztopione masło, zanim dodasz je do masy.
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11545
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 296
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 552
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10497
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11545
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 296
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 552
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10497
Składniki
Masło roztop w rondelku i przestudź. Mąkę wymieszaj z sodą oczyszczoną. Banany przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Orzechy (i czekoladę, jeśli używasz takiej z tabliczki) grubo posiekaj. Do bananów dodaj cukier, wymieszaj i dodaj mąkę. Następnie wbij jajko, dolej masło i całość niezbyt dokładnie wymieszaj - powinno być grudkowate, jak na muffinki. Dodaj orzechy, groszki czekoladowe i wymieszaj. Przełóż ciasto do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą keksówki (jeśli używasz teflonowej lub sylikonowej, nie musisz jej natłuszczać i wysypywać bułką tartą). Wstaw do piekarnika z włączonym termoobiegiem rozgrzanego do 160 st. C (180 st. C zwykły piec) i piecz około 1 i 1/2 godziny lub do momentu, gdy patyczek wbity w ciasto po wyjęciu będzie suchy.