Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko kwaśne ciasto znika w oka mgnieniu.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1822
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1586
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1542
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2036
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1822
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1586
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1542
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2036
Składniki
Rabarbar obieramy ,kroimy w dużą kostkę ,zasypujemy kilkoma łyżkami cukru i odstawiamy. W tym czasie przygotowujemy biszkopt. Mąkę mieszamy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Jajka wbijamy do miski i ubijając wlewamy 6 łyżek gorącej wody. Dalej ubijając ,powoli wsypujemy cukier ,ubijamy aż masa zgęstnieje. Wtedy delikatnie mieszamy z przesiewaną przez sito mąką. Na dno tortownicy wykładamy osączony z soku rabarbar ,zalewamy ciastem i pieczemy około 45 min (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.