Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto biszkoptowe z rabarbarem

Ciasto biszkoptowe z rabarbarem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2331 Ocena: 51820

Dodano:

Odsłon: 4226

Słodko kwaśne ciasto znika w oka mgnieniu.

Składniki

  • 1/2 kg rabarbaru +kilka łyżek cukru
  • Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 100 g mąki tortowej
  • 100 g mąki ziemniaczanej
  • 250 gcukru
  • 10 g proszku do pieczenia
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto biszkoptowe z rabarbarem

Przygotowanie

  1. Rabarbar obieramy ,kroimy w dużą kostkę ,zasypujemy kilkoma łyżkami cukru i odstawiamy. W tym czasie przygotowujemy biszkopt.
    Mąkę mieszamy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Jajka wbijamy do miski i ubijając wlewamy 6 łyżek gorącej wody. Dalej ubijając ,powoli wsypujemy cukier ,ubijamy aż masa zgęstnieje. Wtedy delikatnie mieszamy z przesiewaną przez sito mąką. Na dno tortownicy wykładamy osączony z soku rabarbar ,zalewamy ciastem i pieczemy około 45 min (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń