Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 304
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 74
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5083
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32674
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 350
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 245
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 304
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 74
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5083
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32674
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 350
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 245
Składniki
Z mąki pszennej,jajek,margaryny,20 dag cukru,skórki startej z 4 cytryn,proszku do pieczenia i sody wyrobić ciasto,podzielić na trzy części.Każdą część rozwałkować i upiec osobno 3 placki na jasno złoty kolor w temp.180-200 stopni
1,5 litra wody zagotować z 1,5 szklanki cukru,ale jeśli kisiel jest z cukrem należy go zmniejszyć nawet do pół szklanki (to już według uznania ),kisiel wymieszać z mąką ziemniaczaną i sokiem z 4 cytryn,wlać na gotującą się wodę i ugotować kisiel
Gorącą masą przekładać upieczone placki.Posypać cukrem pudrem.Najlepsze jest następnego dnia gdy nasiąknie