Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10995
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6304
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13263
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5027
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10995
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6304
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13263
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5027
Składniki
Z mąki pszennej,jajek,margaryny,20 dag cukru,skórki startej z 4 cytryn,proszku do pieczenia i sody wyrobić ciasto,podzielić na trzy części.Każdą część rozwałkować i upiec osobno 3 placki na jasno złoty kolor w temp.180-200 stopni
1,5 litra wody zagotować z 1,5 szklanki cukru,ale jeśli kisiel jest z cukrem należy go zmniejszyć nawet do pół szklanki (to już według uznania ),kisiel wymieszać z mąką ziemniaczaną i sokiem z 4 cytryn,wlać na gotującą się wodę i ugotować kisiel
Gorącą masą przekładać upieczone placki.Posypać cukrem pudrem.Najlepsze jest następnego dnia gdy nasiąknie