Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Z mąki pszennej,jajek,margaryny,20 dag cukru,skórki startej z 4 cytryn,proszku do pieczenia i sody wyrobić ciasto,podzielić na trzy części.Każdą część rozwałkować i upiec osobno 3 placki na jasno złoty kolor w temp.180-200 stopni
1,5 litra wody zagotować z 1,5 szklanki cukru,ale jeśli kisiel jest z cukrem należy go zmniejszyć nawet do pół szklanki (to już według uznania ),kisiel wymieszać z mąką ziemniaczaną i sokiem z 4 cytryn,wlać na gotującą się wodę i ugotować kisiel
Gorącą masą przekładać upieczone placki.Posypać cukrem pudrem.Najlepsze jest następnego dnia gdy nasiąknie
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

Konto usunięte 05 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
wygląda na bardzo smaczne, dodaję do ulubionych bo miałam kiedyś podobny przepis ale mi gdzieś zaginął0 Kto głosował? | Odpowiedz

karinaa 31 marca 2010Zgłoś do usunięcia
mmmmm,smaczne0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 31 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Lubię takie ciasta z cytrynowa nutą, twoje w dodatku ślicznie wygląda, a jak idealnie pokrojone (jak od sznurka ;))0 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 31 marca 2010Zgłoś do usunięcia
super ciacho........0 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 31 marca 2010Zgłoś do usunięcia
ale kapitalny pomysł z tym kislem ,podoba mi się to ciacho0 Kto głosował? | Odpowiedz

mari 30 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Coś dla mnie. Do ulubionych.0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 30 marca 2010Zgłoś do usunięcia
To ciasto musi być bardzo smaczne.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Magi30 30 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Wyglada pieknie!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz