Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo puszyste i wilgotne w srodku, mocno cytrynowe. Lukier cytrynowy dodaje przyjemnej kwasowości. Polecam podawać na ciepło z lodami waniliowymi.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Składniki
Odmierzyć wymagane składniki. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Wymieszać jaja z cukrem robotem kuchennym na puszystą masę, dodać olej, skórkę cytrynową i sok z cytryny. Dodać mąkę ziemniaczaną i pszenną oraz proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Masę przelać do keksówki i wstawić do piekarnika na ok. 30 minut.
Lukier: Sok z cytryny wymieszac z cukrem pudrem na gęstą masę, która ociężale spływa z łyżki. Letnie ciasto obłożyć lukrem.